Vanliga frågor

Alla FoodSaver-påsar är godkända enligt kraven som ställs i Directive 2002/72/EC som behandlar plast som är i kontakt med livsmedel.

Påsarna är giftfria och PFOA-fria. De är gjorda av polyeten och nylon för ökad hållbarhet

Mjuka ostar, bananer och svampar ska inte vakuumpackas. Korsblommiga grönsaker som exempelvis broccoli, blomkål och brysselkål måste förvällas innan vakuumpackning.

Alla FoodSavers påsar och burkar går att förvara i frys, kyl och skafferi.

Vi rekommenderar att du tinar känslig mat i kylskåpet.

Alla Fresh-burkar (ej lock) går att värma i mikrovågsugn.

Ni hittar alla tillgängliga tillbehör till FoodSaver på www.shop.acreto.se

Många av våra senaste FoodSaver-modeller kommer installerade med ett integrerat Fresh-munstycke. Vid köp av Fresh-tillbehör ingår en ny adapter som du fäster på slangen till äldre modeller av FoodSaver.

FoodSaver erbjuder 2 års garanti från och med inköpsdatum. Garantin täcker alla fabrikationsrelaterade fel som inte har uppstått på grund av oaktsamhet vid användning.

Har din FoodSaver slutat att fungera inom garantiperioden vänder du dig till butiken där du köpte den, så hjälper de dig.

Placera den grova delen av påsen neråt. Om påsen rullar sig åt ena hållet (slutet av rullen kan göra detta) placerar ni enklast den vikta sidan nedåt över svetsdelen.

Alla våra Foodsavers är installerade med en enkel pump.

FoodSaver-påsar klarar temperatur upp till 100 °C under 15 minuters tillagning. För längre tillagning klarar påsarna 48 timmar på maxtemperatur 75 °C.

Det kan bero på att packningarna till eran FoodSaver är gamla eller slitna. Ni hittar packningar på www.shop.acreto.se.

Ja, om man ska vacuumförpacka i burkar eller med flaskkorkarna så kan man dra av Fresh-munstycket och använda den lilla svarta pipen som sitter kvar.

Det gör det för de flesta av våra modeller. Vårt urval av reservdelar hittar du på www.shop.acreto.se.