Foodsaver Flow – Bäst i Test!

När webbplatsen bäst-i-test.se testade vakuumförpackare placerade sig tre av Foodsavers modeller i topp tre av tio! Även en fjärde modell var med i testen och den placerade sig som nummer fem.

Bäst i test blev Foodsaver Flow med motiveringen: Smart designad vacuumpackare med hög kapacitet för att paketera flera påsar i följd. Foodsaver Flow är en fullträff för den som behöver en hemmamaskin med hög kapacitet. Förpackningskvaliteten är utmärkt och handhavandet enkelt när man vant sig.

Så här beskriver de vinnaren: Foodsaver Flow är en nytänkande vacuumpackare både när det gäller design och kapacitet. Vacuumpackare är traditionellt designade så att de är låga och platta. Foodsaver Flow har en design där den är byggd avlång och på höjden, istället för platt och djup. Detta gör att den tar mindre plats på köksbänken. 

Jägare, fiskare, bärplockare och andra som har behov av att paketera många påsar i följd, får ofta problem med att maskinen överhettas i själva fogmekanismen. Det vill säga där påsarna svetsas ihop och försluts. När detta händer går det inte att fortsätta innan maskinen svalnat något. På Flow har man försökt komma runt detta med att ha separata mekanismer för när du försluter en bit av rullen för att skapa en påse, och en annan mekanism för att försluta påsen efter att maskinen sugit ut luften. Problemet med överhettning är inte helt borta, men jämfört med maskiner som bara har en mekanism så har kapaciteten flerdubblats.

Foodsaver Flow har även ett indragbart litet munstycke avsett att användas tillsammans med speciella lådor eller zippåsar. De tillbehören är ganska dyra, men fungerar bra. Framförallt uppskuren sallad och liknande håller sig fräsch mycket längre om den förvaras i en burk där luften sugs ut.

Här kan du läsa hela testet!

Direktlänk till FoodSaver Flow