Familjen Sjöbäck fann vägen till en lugnare vardag

En familj med två vuxna och två barn står vid köksbänken och skär grönsaker
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tidigare hade Familjen Sjöbäck det svårt att få ihop livspusslet, men genom små enkla medel fick de både mer egentid och chans att umgås hela familjen.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”vc_default”][vc_column][vc_column_text]Runt bordet i familjens kök är det full aktivitet – de båda barnen ska på träning, pappa Eric ska färdigställa några viktiga planritningar och mamma Malin gör sitt bästa för att hinna få i alla något att äta innan de måste iväg.
– Det ska finnas tid till så mycket. Det ska skjutsas fram och tillbaka, man ska helst vara på två ställen samtidigt. Men framför allt var det brist av planering kring alla måltider som slukade mycket tid, säger Malin.
På bordet står transparenta matlådor från helgens flera storkok där familjen nu planerat och tillagat veckans meny. Malin menar att det är utmärkt att kunna se maten utan att behöva lyfta locket. Större delen av de vakuumpackade lådorna hamnar i frysen, men ett urval går in i kylen och ska ätas under veckans luncher.

– Förut var problemet att vi slängde mycket mat. Det var alltid något som glömdes bort längst bak i kylskåpet eller frysen, men nu har vi blivit bättre på att planera och förvara veckans middagar och minska matsvinnet i vårt hushåll.
Dottern Sara frågar mamma Malin om hon kan komplettera sitt mellanmål med en avokado. I en vakuumpackad påse i kylen ligger en avokodahalva, lika fräsch som när den först delades. Sara lägger ned den i sin ryggsäck, tillsammans med mellanmålslådan och de båda barnen försvinner ut genom dörren med pappa Eric.
– Jag tycker om att löpträna, särskilt nu när jag har fått mer fritid och då är det så bra att ha en färdig smoothie-påse som är klar att blanda till när man joggat klart och behöver snabb energi. Jag gillar mättande smoothies med säsongens bär, säger Malin.
[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row bg_type=”bg_color” bg_color_value=”rgba(153,189,25,0.75)”][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Malins mättande bärsmoothie” main_heading_color=”#ffffff” main_heading_font_family=”font_family:Dancing Script|font_call:Dancing+Script” margin_design_tab_text=””][/ultimate_heading][vc_column_text]Det här behöver du:

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl mjölk
  • 1 avokado
  • 1 dl av säsongens bär

Så här gör du:

  1. Plocka fram en smoothieblandning av bär som du förberett tidigare.
  2. Tillsätt havregryn och mjölk.
  3. Mixas till önskad konsistens. Tillsätt mer mjölk efter behov.
[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]