Så blir resterna ännu godare

Stekpanna med ris, broccoli och kyckling
[vc_row type=”vc_default”][vc_column][vc_column_text]Här är ett gäng tips att ha i åtanke!
Känner du igen följande scenario – du har lagat lite väl mycket mat och sparar resterna i kylen, men sedan ligger resterna där helt övergivna, tills du tvingas slänga dem. Många kanske inte lockas inte av tanken att äta en måltid som gjordes en, eller flera dagar tidigare. Men genom att följa nedanstående enkla knep kan du höja kvaliteten på dina rester, vilket i förlängningen innebär att du kan slänga mindre.
Håll bakterier på avstånd
Kylskåpet ser till att hålla främmande bakterier på avstånd, men det är inte ett helt och hållet perfekt system. Det är framför allt luften omkring maten som tillåter bakterier att spridas och frodas, vilket de kommer göra till slut. Men det finns sätt att förlänga den här processen ytterligare.
Genom att vakuumförpacka dina rester tar du bort luften som låter bakterier att odlas. FoodSaver-matlådor är idealiska att använda för att spara rester. De kommer i olika storlekar för att passa alla tillfällen och de är kompatibla med alla modeller av FoodSaver-vakuumförpackare. Självklart är plasten fri från gifter och är säker att använda både i mikron och i diskmaskinen och eftersom du inte behöver flytta maten till en tallrik innan du äter den så sparar du även in på disk!
Att tänka på när du kyler och värmer din mat
Tillagad och varm mat drar åt sig bakterier och kan åsamka sjukdomar. För att undvika detta vill du kyla ner maten inom två timmar efter tillagning. Enklaste sättet är att förvara resterna i Foodsaver-matlådor strax efter att du har ätit. Bakterier i maten är inte bara farliga att förtära, de bryter dessutom ned matens smaker och skapar matsvinn.
När det kommer till att värma mat är det inte säkert att mikrovågsugnen alltid är det rätta att använda. Mat som ska vara krispig, som exempelvis pizza, blir mycket godare om den värms i ugnen. Det är också vanligt att kyckling torkar ut i mikron, men genom att använda en FoodSaver-matlåda och en FoodSaver-droppbricka som du droppar lite vatten på kan du efterlikna effekten av att använda en ångkokare.
Genom att kombinera lufttät förvaring och svala temperaturer med smart uppvärmning så är det enklare att hålla god kvalitet på resterna, som förhoppningsvis också blir uppätna i fortsättningen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]