Så länge håller maten i kylen

Kylen står öppen och i den står matvaror av olika slag.
[vc_row type=”vc_default”][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Så länge håller maten i kylen” heading_tag=”h1″][/ultimate_heading][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]Det är inte direkt någon nyhet att mat håller sig längre i kylen. Men visst du att många livsmedel faktiskt klarar sig längre än man kan tro?
Maten du öppnade förra veckan kommer inte att håll för evigt, men med smart förvaring kan du förlänga livslängden på många av de livsmedel som du förvarar i kylen. Här nedanför kan du kolla in i en lista med olika matvaror och deras förväntade hållbarhet. Kom ihåg att Bäst före-stämplingen sällan talar hela sanningen. Det bästa är som alltid att titta, lukta och smaka på maten för att avgöra om den är dålig. På så sätt behöver vi inte slänga lika mycket mat i onödan.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][dt_fancy_image image_id=”2391″ width=”1000″][vc_empty_space height=”15px”][vc_column_text]

Ställ in rätt temperatur på kylen

Mat mår som bäst om den kan kylas ner så snart som möjligt efter tillagning. Men att ställa in varm mat direkt från spisen är inte heller att rekommendera eftersom det ökar temperaturen överlag i kylen. Det kan göra så att andra matvaror faktiskt får kortare hållbarhet eftersom kylen blir utsatt för en plötslig temperaturväxling. Låt maten svalna något innan du ställer in den. Optimal temperatur för ett kylskåp är omkring 4 °C och kan ge maten upp till dubbelt så lång hållbarhet än vid högre temperaturer som exempelvis 6- eller 7 °C.

Ännu längre hållbarhet med vakuum

Många slänger mat som de tror är för gammal, utan att faktiskt ta reda på om maten hunnit bli dålig. Genom att hetta upp matvaror i samband med tillagning avstannar också nedbrytningsproccen i maten något som gör att den kan hålla sig ännu lite längre efter datummärkning. Tar du för vana att vakuumpacka din mat kan du dessutom räkna med ännu längre hållbarhet i kylen. Faktiskt upp till två gånger längre än om du inte vakuumpackat maten. FoodSaver Fresh Appliance är en liten och praktisk vakuumpackare som du kan ha stående på köksbänken hela tiden. Perfekt när man vill göra vakuumpackandet till en vana!
Botanisera bland våra vakuumpackare och hitta den modell som passar dig bäst genom att klicka här.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]