Vakuumförpackare – en livsstilsprodukt

Två vakuumförpackare från FoodSaver står på ett bord. Från vänster Fresh Appliance och FoodSaver Stream
[vc_row type=”vc_default”][vc_column][vc_column_text]Vakuumförpackare, en livsstilsprodukt, för det är inte okej att slänga mat!
Nära en tredjedel av all mat som produceras i världen kommer aldrig fram till ditt bord. (källa UN Food and Agriculture Organisation) Om man tittar på hela kedjan från produktion till bord så skadar matavfallet miljö och ekonomin enormt. Det är en enorma mängder vatten, gödningsmedel, transporter, arbetskraft och andra resurser som används för att producera mat som kanske aldrig konsumeras.
Årligen slänger vi 22 kg mat per person i Sverige. Det motsvarar ca 6 000 kr per hushåll och år. Mat som inte hade behövts slängas om den hade förvarats rätt.

Vakuumpackare har länge varit synonymt med långtidsförvaring i frysen, användarna har främst varit jägare eller lantbrukare och användandet har ofta begränsats till jaktsäsong.
Men är det inte dags för vakuummaskinen att kliva upp från kökets mörkaste skåp och istället pryda köksbänken? Vakuumpackaren kan bli något vi använder varje dag eftersom den förlänger hållbarheten avsevärt för nästan alla matvaror. Det är dags att börja ”vacka” för kyl, frys och fosterland!
Det som slängs är framför allt färsk mat såsom; bröd, frukt och grönsaker, mejeriprodukter och matrester och dessa livsmedel går utmärkt att vakuumförpacka. Färsk mat håller dubbelt så länge i kylen och hela fem gånger längre om de förvaras i frysen eller du vakuumförpackar skafferiprodukter.
Minska matsvinnet i ditt hushåll och bli en mathjälte du med![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]