Vakuumlådor som krånglar? Prova detta!

FoodSaver vakuumlådor fresh containers

Upplever du att dina vakuumlådor inte håller vakuum mer än några timmar? Då kan det vara dags att rengöra vakuumventilen. 
När du upplever att dina Fresh Containers inte håller tätt kan det vara dags att rengöra ventilen. Vi rekommenderar att detta görs i samband med såväl handdisk som rengöring i diskmaskin. Genom att först plocka ur det gröna locket som sitter på undersidan av locket, kan du sedan komma åt knappen och gummiventilen på ovansidan. Plocka bort även dessa och rengör delarna separat för hand. Locket kan som vanligt läggas i översta facket på diskmaskinen. För att se hur detta går till kan du ta en titt på videon nedan som illustrerar processen.

För att säkerställa att dina vakuumlådor fungerar som de ska rekommenderar vi att du rengör ventilen med jämna mellanrum. Om något skulle fastna mellan gummiventilen och plastlocket kan vakuumet plötsligt släppa, alternativt kan det vara svårt att överhuvudtaget tömma lådan på luft. Nästa gång du upplever detta kan du testa att försöka trycka ner locket ytterligare så att gummilisten får kontakt med lådan eller prova ovanstående knep och se om det är något som fastnat i ventilen.

Små vakuumlådor – stora förvaringsmöjligheter

Skulle det inte vara underbart att kunna köpa färsk mat och använda den när du behöver, i stället för att behöva förbereda mer än du kan äta och sedan behöva slänga det som blir över? Hur ofta har du tvingats att slänga färska bär, sallad eller rester? Vore det inte bättre om du kunde skära upp färska grönsaker och örter och förbereda dem tidigare i veckan för att snabbare tillaga vardagens måltider? FoodSaver Fresh Container hjälper dig med detta och mycket mer. Använd till exempel vakuumlådor som matlåda utan risk att innehållet spiller ut och förstör väskan. Se hela utbudet av Fresh Containers genom att klicka här.