Varför är det viktigt med BPA-fri plast?

[vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Fresh Containers – den perfekta matlådan!” heading_tag=”h3″ main_heading_font_family=”font_family:Roboto Condensed|font_call:Roboto+Condensed”] [/ultimate_heading][vc_column_text]Olika plastprodukter kan innehålla en mängd olika ämnen som kan påverka din hälsa och miljön. En utav de största bovarna är matlådor och vattenflaskor som innehåller BPA, eller Bisfenol A som det också heter. Många studier visar att BPA kan ge skador på nervsystemet och särkilt barn ligger i riskzonen. Produkter från FoodSaver är alltid garanterat BPA-fria
Vad är BPA?
BPA används som härdare i plast för att göra den tålig mot stötar och höga temperaturer. Ämnet är vanligt förekommande i beläggningen på konserv- och läskburkar. Att värma en matlåda som innehåller BPA låter ämnet sippra ut i maten och vidare till kroppen vid förtäring.
Använd bara säker plast
En rekommendation är att du kontrollerar att de köksredskap och matlådor som du använder faktiskt är godkända för livsmedel. Är de tillverkade av plast, se då till att den är BPA-fri. Ett sätt att kontrollera detta är genom att vända på matlådan och hitta besticksymbolen, då är den säker att använda tillsammans med mat.
Fresh Containers från FoodSaver är lämpliga att förvara och värma mat med eftersom lådorna inte innehåller några spår av BPA. Den klara plasten låter dig genast se vad lådan innehåller. Eftersom locket försluts med vakuum finns det ingen risk att lådan läcker och den tål att användas i frysen och för disk i maskin eftersom den är gjord av slitstark BPA-fri plast.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]