Julgröt blir godare med sous vide – Matgeek visar dig hur

Matgeek provsmakar julgröt som är tillagad med sous vide

Att tillaga med sous vide har blivit allt vanligare och fler har upptäckt den spännande tillagningsmetoden som ger en jämnt fördelad värme i det som kokas. Kött och fisk i all ära, men även risgrynsgröten blir en riktig höjdare om du tillagar den med konstant temperatur i en vakuumpåse.
Johan Hedberg som driver den populära Youtube-kanalen Matgeek har verkligen snöat in sig på vakuumtekniken. I det här avsnittet gör han julgröt av högsta dignitet. Han tar hjälp av en tätt försluten vakuumpåse, ett vattenbad och en sous vide-cirkulator. Perfekt när man vill ha en jämnt tillagad gröt som inte bränner vid och som smakar ljuvligt. Julen är räddad, helt enkelt.

Godare julgröt med vakuumpackare 2.0

Vakuumpackaren som används i videon är en FFS017X eller FoodSaver Stream. Tillsammans med kompisarna FoodSaver Fresh Appliance och FoodSaver Flow en del av ett helt nytt vakuumkoncept. Här ligger fokus på förvaring av färskvaror och minskat matsvinn. Man skulle kort och gott kunna kalla dem för vakuumpackare 2.0. Men användningsområdenas stannar ju inte där. Precis som ovan video visar finns det för många outforskade områden där vakuumpackaren kan bli en ovärderlig kompanjon. Häng med på vår bloggresa för att lära dig mer!
För några dagar sedan djupdök Matgeek ner i FFS017X och dess mångsidiga tillbehör och det inlägget hittar du genom att klicka här